“NİĞDE’DE …”  Konulu Fotoğraf Yarışması

“NİĞDE’DE …” Konulu Fotoğraf Yarışması

.

03.04.2024 290

FATİH ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

“NİĞDE’DE …”

Konulu Fotoğraf Yarışması Şartnamesi

1-            Yarışmanın Adı: “Niğde’ de …”

2-            Yarışmanın Organizasyonu:

“Niğde’ de … Fotoğraf Yarışması” adı altında “Niğde” teması ile Fatih Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenmektedir ve yürütücüsü de Fatih Anadolu Lisesi Müdürlüğü’dür.

 3-            Konu ve Amaç: Fatih Anadolu Lisesi Müdürlüğü kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve Niğde’ nin ön planda olduğu tema ile “Niğde’ de …” konulu fotoğraf çekimleri yapılacaktır.

4-            Kategori ve Bölümler:

“Niğde’ de … Fotoğraf Yarışması”; Öğretmenler ve öğrenciler arası olmak üzere iki bölümdür.

a.            Öğretmenler Kategorisi: Niğde Fatih Anadolu Lisesi Öğretmenleri katılabilecektir. Her öğretmen 1 adet Fotoğraf ile katılım sağlayabilir. Fotoğraf siyah, beyaz veya renkli olabilir. Fotoğraf Niğde konulu olmakla birlikte fotoğrafa isim vererek yüklenecektir. İsimler “ Niğde’ de ……..” şeklide olacaktır.

b.            Öğrenciler Kategorisi: Niğde Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri katılabilecektir. Her öğrenci 1 adet Fotoğraf ile katılım sağlayabilir. Fotoğraf siyah, beyaz veya renkli olabilir. Fotoğraf Niğde konulu olmakla birlikte fotoğrafa isim vererek yüklenecektir. İsimler “ Niğde’ de ……..” şeklide olacaktır.

 

5-            Genel Katılım Koşulları:

a)            Yarışmaya katılım ücretsizdir.

b)           Yarışma; İlgili kategorilere okulumuzun tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz katılabilir.

c)            Yarışmaya her fotoğrafçı sadece 1 (bir) adet Renkli veya Siyah-Beyaz eserle katılabilir.

 

Katılım Öğrenciler için: http://meb.ai/8LjHBp

 

Katılım Öğretmenler için: http://meb.ai/aMms8H

 

Dereceye giren ve jüri tarafından sergilenmeye değer seçilen eserler Okulumuz web sayfası ve sosyal medya hesaplarında sergilenecektir.

d)           Fotoğraflarda kadraj, renk doygunluğu, keskinlik, toz alma ve kontrast düzeltmesi gibi kabul edilebilecek müdahaleler dışında hiçbir manipülasyon/başkalaştırma/oynama kabul edilmeyecektir. Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Bu konuda jürinin kanaati esastır.

e)           Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar (kolaj) kabul edilmez. Birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflar ancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmaya kabul edilir.

f)            Katılımcı, internet sitesine yarışma için yüklediği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması kural ihlali sayılır.

g)            Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir.

h)           Düzenleme Kurulu, uygun gördüğü koşullarda yarışmanın tamamının veya bir kısmının iptaline ya da ertelenmesine karar verebilir. Düzenleme Kurulu, iptal ya da erteleme durumlarında uygulanacak yöntemleri ve kuralları belirleme hakkına sahiptir. Düzenleme Kurulu, sorunların ve belirsizliklerin çözümünde, gerekli görülen durumlarda şartnamenin kuralları, program değişikliği, değerlendirme, ödüllendirme dahil her türlü değişikliği yapmaya, yetkilidir.

i)             Yarışma sonuçları okulumuz web sitesinde, sosyal medya hesaplarında ve duyuru panolarında  ilan edilecektir.

 

6-            Telif (Kullanım) Hakları:

a)            Yarışma sonunda ödül ve sergileme alan eserler üzerinde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21’inci maddesinde tanımlanan işleme, 22’nci maddesinde tanımlanan çoğaltma, 23’üncü maddesinde tanımlanan yayma, 24’üncü maddesinde tanımlanan temsil ve 25’inci maddesinde tanımlanan işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim mali hakları eser sahibi ile birlikte süresiz olarak Fatih Anadolu Lisesi Müdürlüğüne ait olacaktır.

b)           Fatih Anadolu Lisesi Müdürlüğü bu haklar çerçevesinde eseri, süresiz olarak, Türkiye içinde veya dışında, Türkçe veya diğer tüm dünya dillerinde, her türlü ortam ve her türlü materyal içeriğinde eser sahibinin ismini belirterek kullanabilecek ve kullandırabilecektir (Fotoğraf ile kolaj vb grafik düzenlemeler yapılması durumunda ise, eser sahibinin ismi kullanılamamaktadır); Fatih Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından kitap veya dergi olarak basılabilir.

c)            Fatih Anadolu Lisesi Müdürlüğü fotoğrafları kendine ait web sitelerinde, basılı materyaller ve sosyal medya hesaplarında kullanabilir.

d)           Yarışma sonunda ödül ve sergileme kazanan eserler albüm kitap haline getirilebilecektir.

e)           Gönderilen fotoğrafların tamamı yarışmacı tarafından çekilmiş olmalıdır. Başkasına ait görüntülerin olduğu gibi veya kısmen kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir.

f)            Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.

g)            Fotoğrafların içeriğinden, fotoğrafta yer alan şahıs ve tüzel kişiliklerden fotoğrafçı sorumludur. Yarışmacı fotoğraf gönderirken bu koşulları kabul etmiş sayılır.

h)           Şartnamede belirtilmeyen konularda ya da olası uyuşmazlıklarda Düzenleme Kurulu, Jüri kararları geçerlidir.

i)             Yarışmacıların bu şartname hükümlerine sonradan itiraz hakkı yoktur.

 

7-            Eserlerin İsimlendirilmesi ve Gönderilmesi

a)            Yarışmaya katılım ilgili tarihlerde paylaşılacak yükleme linkleri aracılığıyla online ortamda yapılacaktır.

b)           Katılımda yüklenecek fotoğrafların boyutlandırma ve isimlendirme işlemleri önceden yapılarak ilgili online yükle alanına yüklenmelidir.

c)            Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde tarih;

    katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo vb bilgiler bulunmamalıdır.

d)           Yarışmaya katılacak fotoğraflar, jpg/jpeg formatında, 150-300 dpi çözünürlükte, 8-12 sıkıştırma kalitesinde kaydedilmeli ve dosyaların boyutları 2 Mb (Siyah-Beyaz için 1 Mb)'den az olmamalı, 10 Mb’ yi de geçmemelidir. Fotoğrafçı bu konuyu test ederek fotoğrafını göndermelidir.

e)           İsimlendirme:

               Her bir fotoğraf dosyasının ismi maksimum 31 karakter olmalıdır. İsimlendirmede “    

   Niğde’ de “ ile başlanmalı ve sonrasında gelecek kelimeler bu başlangıca uygun yapılmalıdır.

f)            Eserlerin yüklenmesinden kaynaklanabilecek olası sorunlar için Fatih Anadolu Lisesi Müdürlüğü sorumlu olmayacaktır.

8-            Yarışma Takvimi:

Yarışmaya Son Katılım Tarihi       : 15.04.2024-21.04.2024

Seçici Kurul Toplanma Tarihi       : 22.04.2024

Oylama                                    : 29.04.2024-30.04.2024

Sonuç Bildirim Tarihi                  : 05.05.2024 Ödül Töreni ve Sergi Tarihi: 17.05.2024

9-            Seçici Kurul :

 

             Ahmet Ali GÖK – Müdür Yardımcısı

             Sibel ŞİRİN – Müdür Yardımcısı

             Ayşe ALİŞLER – Görsel S. Öğretmeni

             Demet TOSUN – Rehber Öğretmen

             Erhan HOTAMIŞ – Bilişim Öğretmeni

 

Seçici kurul üyelerin tamamı ile toplanır. Toplantı günü yeterlik sağlanamazsa toplantı bir hafta içinde yinelenir.

 

Düzenleme Kurulu

Mustafa MUSALLİ – Okul Müdürü

 

10-         Ödül-Sergilemeler:

 

a)            Öğretmenler Kategorisi:

             Birincilik    Katılım Belgesi+Plaket

             İkincilik     Katılım Belgesi+Plaket

             Üçüncülük Katılım Belgesi+Plaket

             Sergileme (En fazla 40 adet)

 

b)           Öğrenciler Kategorisi:

             Birincilik     Başarı Belgesi + Madalya + Hediye Çeki(1000TL)

             İkincilik      Başarı Belgesi + Madalya + Hediye Çeki(750TL)

             Üçüncülük  Başarı Belgesi + Madalya + Hediye Çeki(500TL)

             Sergileme (En fazla 50 adet)

 

 

 

11-         Yarışma Sekretaryası-İletişim:

 

             Kurum adına sekretarya ve iletişimi yürütecek kişi:

             Adres: Fatih Anadolu Lisesi Müdürlüğü

             Kurumsal Telefon: (388) 232 3244

             E-posta: 972978@meb.k12.tr